pages

Tuesday, 9 July 2013

Apabila Orang Jahil Tunjuk Pandai HabisLah

Salam,
Dah lama tak update, hari ini barulah ada masa nak update setelah sekian lama menyepi. Hari ini aku nak meraban sikit pasal satu benda yang selalu aku tengok dekat FB. Banyak dah sekarang orang MELAYU yang pandai kutuk ustaz sekarang. Kalau orang kafir biarlah dorang sebab dorang jahil pasal ISLAM tetapi Melayu yang kutuk ulama lebih dari kafir. Sedih juga aku sebenarnya. Walaupun aku ni bukanlah golongan orang yang baik, tetapi aku tak ada lah sampai kutuk ulama or ustaz.

Inilah ustaz yg selalu dikutuk, dimaki dan sebagainya lah. Biasa lah mana ada orang yang suka orang baik kan. Zaman sekarang ini benda yang jahat tu lah yang bagus bagi dorang. Ulama dan ustaz yang menjadi pembimbing dijadikan boneka dan dcerca. Yang paling tak boleh BLA majoriti yang tak puas hati sebabnya ustaz ni bukan dari parti dowang. Nampak tak KEBODOHAN disitu?? Tu lah orang Melayu yang pelik TAPI benar.
USTAZ AZHAR IDRUS
Inilah ustaz yang selalu dimaki dan difitnah oleh manusia bertopengkan SYAITAN. Wau marah tol... mestilah sapa yang tak marah. Kalau korang nak kutuk NAJIB or ANWAR aku tak kisah pun tapi kalu kutuk USTAZ disebabkan politik murahan korang tu mana tak naik angin hamba.

Ni yang aku dapat kenapa dorang benci sangat dekat UIA ini:

  • Kahwin SATU lagi..
    • Sebelum tu nak ucapkan SELAMAT PENGATIN BARU USTAZ (sempat lagi. . >_<). Off topic pula, ok ni lah sebab nya. Sebab ustaz kita ni kahwin satu lagi tu lah dorang cakap ustaz ni gila seks, tak cukup BINI dah ada dua nak tambah lagi. Bila baca tergelak pula aku POINT macai ni, bagi aku biarlah dia nak kahwin untuk yg kali keempat pun. Halalkan semua tu bukannya tak nikah pun. Dah ustaz mampu kenapa perlu pertikaikan lagi. Ada lagi "seekor" makhluk ni membezakan ustaz dengan seorang lelaki yang sanggup menjaga isteri dia yang sakit sampai isteri dia meninggal. YA ALLAH!!! lelaki tu pun tak pertikaikan kenapa ustaz kahwin korang nak pertikai kenapa.? (geram betul aku lah)
  • Selau bercakap BODOH..
    • Kebanyakannya ustaz bila berceramah selalu cakap perkataan tu. Bagi aku lah, aku pernah belajar dekat Terengganu selama tiga tahun, so bagi aku perkataan tu biasa je bagi masyarakat Terengganu. Tapi kalau macai Terengganu mesti menafikan punya. Biasalah bila politik ni boleh mengelapkan mata manusia kan. MANUSIA @$##@. . (oppsss. .hehe)
  • Penyokong PAS..
    • Ni alasan paling BODOH pernah aku dengar. Disebabkan politik korang boleh menilai orang macam tu je. Ustaz lah yang banyak menarik ramai belia untuk mendekatkan diri kepada masjid. Dia pun pernah pesan kalau nak pergi masjid jangan sebab nak dengar ceramah dia, sepatutnya kerana ALLAH. Dia hanyalah penyampai sahaja. Tak kisah lah dia penyokong mana sekalipun, yang penting apa ilmu yang dia bagi kita ambil.
Sebenarnya banyak lagi tetapi korang pergilah cari kat FB. Banyak kot bila kita tegur kita yang kena balik. Sampai fitnah kita lagi. Aku dah pernah kena dah so malas dah nak layan dorang. Harap tuhan bagi hidayah dekat dorang dan aku sekali suatu hari nanti.. AMIN

Okeh lah selamat berpuasa okeh. PUASA JANGAN TAK BERPOSA. . . 


p/s: Terlayak perahu boleh berundur, terlajak kata tak boleh go stunt dah. .>_<

No comments:

MY LOVE